Най-малко шестима цивилни заинаха при самоубийствен атентат в столицата на Афганистан в

...
Най-малко шестима цивилни заинаха при самоубийствен атентат в столицата на Афганистан в
Коментари Харесай

Шестима загинали при експлозия в Кабул

Най-малко шестима цивилни заинаха при гибелен атентат в столицата на Афганистан в понеделник, покрай контролно-пропускателен пункт, водещ към външното министерство, предава Ройтерс.

" На площад " Малик Асгар "... нападател самоубиец, преди да доближи задачата, беше разпознат на контролно-пропускателен пункт и погубен, само че експлозивите му се детонираха ", сподели представителят на полицията в Кабул Халид Задран. Той добави, че няколко души са били ранени, в това число трима членове на талибанските сили за сигурност.

Той не назова задачата, само че гърмежът е станал в многолюден център на града покрай контролно-пропускателен пункт, който охранява мощно укрепена улица, на която са ситуирани няколко държавни здания, в това число Министерството на външните работи.

Близката болница за незабавна помощ, която се ръководи от италианска неправителствена организация, е приела 12 ранени пациенти и телата на двама починали, сподели нейният шеф за страната.

Кабул и други градски региони станаха терен на няколко офанзиви през последните месеци, за някои от които поеха отговорност бойци на Ислямска страна.

Експлозия през януари умъртви минимум петима души и рани десетки в Министерството на външните работи, когато чиновниците излизаха от постройката в края на работния ден.

Администрацията на талибаните съобщи, че е съсредоточена върху обезпечаването на сигурността на страната и че е направила няколко акции против обвинени членове на Ислямска страна през последните седмици.

Инцидентът в понеделник е станал към обяд, когато градът е изключително многолюден, защото чиновниците на държавните служби си потеглят по-рано денем по време на свещения за мюсюлманите месец Рамадан.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР